Het kniegewricht

Kom voor de succesvolle behandeling van kreupelheid bij knieproblemen (meniscus/kruisband/patella) bij de hond. Bij knieklachten is goede en snelle diagnostiek van belang. Onder andere om artrose in het kniegewricht te voorkomen. Naast trauma aan het kniegewricht kan ook O.C.D een oorzaak zijn van artrose.

Het kniegewrichtEvenals bij de mens komen ook bij de hond veel knieblessures voor. Een verkeerde beweging, een misstap, ergens achter blijven haken met het achterbeen kan de voorste kruisband overrekken of doen scheuren en de meniscus beschadigen (voetbalknie). Dit kan ook door onstabiliteit leiden tot een patellaluxatie. Bij jonge honden zien we ook wel een kraakbeendefect, (O.C.D.) in het kniegewricht.

   

behandeltechniekenO.C.D.

Behandeling van knieblessures en eventueel aanvullende knieoperaties vinden dagelijks plaats in onze kliniek. Onze gespecialiseerde behandeltechnieken van knieproblemen behoren tot onze ‘succesgegarandeerde’ behandelingen.

 

 

Lees meer over voetbalknie: kapotte Kruisband en meniscus, Patella luxatie, Osteochondritis Desiccans (O.C.D.) en Fracturen.

volgende volgende

Wilt u weten hoe we uw huisdier kunnen helpen?

Neem contact met ons op via onderstaande manieren

telefoonnummer +31 30 200 68 90 email kreupelheid@dijkshoorn.com verstuur formulier Verstuur formulier