header image

Historie

De diergeneeskundige kliniek is gevestigd in Zeist en bestaat al meer dan vijfendertig jaar. De villa waar dierenarts Dijkshoorn zijn praktijk in 1976 startte, heette “Vogelenzang”  en is één van de villa’s die aan het begin van de twintigste eeuw gebouwd zijn aan de Utrechtseweg.

Dierenarts Dijkshoorn oud 1  Dierenarts Dijkshoorn oud 2
Dierenarts Nico Dijkshoorn heeft zes jaar gewerkt op de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren van de Faculteit voor Diergeneeskunde in Utrecht. Doceerde daar dermatologie, orthopaedie en neurologie. Mede hierdoor is hij op een breed terrein diepgaand bekwaam om allerlei ziekten op te lossen.
 
Hij is landelijk bekend geworden door zijn publicaties over kreupelheid, röntgendiagnostiek, heupdysplasie/elleboogdysplasie en het chirurgisch behandelen van orthopedische- en andere patiënten. Daarnaast heeft hij voor meerdere TV omroepen  (RTL - tien jaar “De Vijf uur show", Koffietijd, Tros - Ivo Niehe, SBS - "Blijf”) gewerkt, waarin hij met een dierenrubriek diergeneeskundige problemen voor een steeds breder publiek toegankelijk maakte. Hij heeft hier bewezen op allerlei diergeneeskundige disciplines een hoogstaand diergeneeskundig standpunt in te kunnen nemen.

Dierenarts Dijkshoorn leidt de dierenartsen die in zijn kliniek werken zelf op en traint ze in het succesvol behandelen van een breed scala patiënten.

De dierenkliniek is gevestigd aan de Utrechtseweg 50 te Zeist. Een, voor iedereen, prima bereikbare locatie. Naast eerstelijns patiënten worden op de kliniek veel tweedelijns patiënten behandeld. Veel van deze patiënten worden door andere dierenartspraktijken en gerenommeerde fokkers doorgestuurd (ook vanuit België en Duitsland).
 
Vrijwel alle onderzoeken kunnen worden uitgevoerd. Met de daaruit voortvloeiende resultaten kan worden besloten (zo nodig aansluitend) over te gaan tot behandeling en eventueel tot operatie. Indien noodzakelijk kunnen ernstig zieke dieren direct worden opgenomen voor intensive care.

Bovenstaande toont een beeld van álle zorg onder één dak, een soort mini-ziekenhuis voor dieren.

Bron: www.dijkshoorn.com

volgende 

Wilt u weten hoe we uw huisdier kunnen helpen?

Neem contact met ons op via onderstaande manieren

telefoonnummer +31 30 200 68 90 email kreupelheid@dijkshoorn.com verstuur formulier Verstuur formulier