header image

Artrose, artritis behandeling voor uw hond | Gewrichtsslijtage

Heeft uw hond al artrose? Of vermoedt u de hond artrose gaat krijgen? Neem dan snel contact op met Dierenkliniek Dijkshoorn. Want om artrose te voorkomen of effectief te behandelen is het gunstig om snel te handelen. Het is van belang de oorzaak van de artrose op te sporen en deze weg te nemen met behulp van diverse perfect werkende medicamenten.

Artrosebehandeling

Soms is het van groot belang om de oorzaak van artrose operatief te verwijderen, bijv. bij een LPC of OCD bij elleboogdysplasie (E.D), een eenvoudige standcorrectie bij artrose v.d. heupgewrichten(H.D.), Sesambeenfractuur bij artrose ondervoet etc.. Onderzoek naar oorzaak van overgewicht (bij bloedonderzoek naar een te lage schildklierfunctie, alsmede gewichtsreductie met een speciaal dieet (aangepast voor slechte gewrichten) is zeer zinvol.

Aanpassen van beweging: hond goed in beweging houden, stokken en gooien van ballen voorkomen, alsmede het bevorderen van de conditie met een paar injecties anabolica en opbouwstoffen zijn zeer bevorderlijk om de hond weer uit het dal van slechte motoriek te halen.

 

Artrose

Een exacte diagnose is belangrijk en essentieel voor het behandelingsplan. Hiervoor hebben wij de middelen en expertise. Wilt u meer weten?
Bel nu naar 030 - 695 42 64 of email naar dap@dijkshoorn.com.

Wat is artrose bij een hond?

Artrose is een gewrichtsontsteking die gepaard gaat met overvulling van gewrichtsvloeistof, botnieuwvorming en kraakbeenslijtage. Hierdoor is bewegen van het gewricht pijnlijk en loopt de hond kreupel . Deze slijtage in het gewricht kan worden veroorzaakt door ziekelijke afwijkingen zoals elleboogdysplasie (LPC/LPA/OCD), heupdysplasie, spondylose, irritatie, verstuiking, of een bacteriële ontsteking. Het is dan ook belangrijk dat u regelmatig beweging geeft, het gooien van stokken of ballen vermijdt en overgewicht voorkomt. Naast operatieve behandeling zijn diverse krachtige effectieve injecties in gewrichten mogelijk. Daarnaast zijn ontstekingsremmende middelen van grote waarde bij de behandeling van
Ernstige artrose in de heupen. artrose.

 Röntgen Artrose / artritis Röntgen Spondyloartrose  Spondyloartrose bij de hond
leidt tot stijfheid van de
rug en in enkele gevallen tot
pijnlijke irritatie van zenuwen.

Dierenkliniek Dijkshoorn voor artrose bij honden

Het gespecialiseerde team van Dierenkliniek Dijkshoorn heeft veel deskundigheid in huis over de vele oorzaken en behandeling van artrose van uw hond. In de prettige omgeving van onze kliniek krijgt uw hond een professionele doelgerichte maar diervriendelijke behandeling. In de spreekkamer vindt het klinisch onderzoek plaats meestal aangevuld met gedetailleerd röntgenonderzoek en laboratoriumonderzoek. Voor operatieve behandeling van de vele oorzaken van artrose is een speciale operatiekamer, opname-unit en de recovery-ruimte beschikbaar. Spondyloartrose hond: het leidt tot stijfheid van de rug en in enkele gevallen tot pijnlijke irritatie van zenuwen.

Wilt u weten hoe we uw huisdier kunnen helpen?

Neem contact met ons op via onderstaande manieren

telefoonnummer +31 30 200 68 90 email kreupelheid@dijkshoorn.com verstuur formulier Verstuur formulier